Kavka obecná - Corvus monedula

Kavka obecná - Corvus monedula je středně velký druh pěvce z čeledi krkavcovitých - Corvidae. Na délku dorůstají 33-40 cm, rozpětí křídel se pohybuje okolo 70 cm a dožívají se až dvaceti let. Hmotnost dospělých kavek je kolem 250g. Vyskytuje se téměř po celé Evropě, částečně v Africe a Asii. Zbarvení kavky je převážně černošedé, ale její stříbřité oči upoutávají pozornost. Kavky žijí v lesích, parcích, kulturní krajině, ale poslední dobou se stále častěji stahují do měst, kde snáze nacházejí potravu, protože je to pták všežravý. Jsou to velmi společenští a inteligentní ptáci, kteří se zdržují v hejnech. Vytvářejí stálé monogamní páry. Koncem dubna samička snese 4-6 vajec, z kterých se po 17-18 dnech vylíhnou mláďata, ty zůstávají v hnízdě zhruba další měsíc společně se samicí. V tomto čase se o potravu stará převážně samec. Díky značné inteligenci, se naučí i mluvit a napodobovat různé zvuky z okolí.

GPS fotografie: N 50°4.91937 E 14°24.48615 - zobrazit na mapě
Datum a čas pořízení fotografie: 8.12.2012 11:11:53
© Fotografie je chráněna autorským zákonem. Jakékoliv šíření bez souhlasu autora je zakázáno. Bezplatné užití je možné pouze pro vlastní potřebu jako "tapeta na plochu".
Fotografie obsahuje ochranné prvky. Více informací naleznete na stránce Zobrazování stránek
Nápověda

Jak použít tuto tapetu? Klikněte na fotografii pravým tlačítkem myši a vyberte NASTAVIT JAKO POZADÍ (může se lišit dle prohlížeče).
Kliknutím na obrázek se vrátíte do galerie.

Kavka obecná - Corvus monedula
Kliknutím na jakýkoliv štítek se vyhledají tapety a panoramata, u kterých se takový štítek vyskytuje.
kavka, obecný, Corvus, monedula, Corvidae, chráněný, Čechy, černý, detail, divoký, hlava, ocelový, oko, opeřenec, organismus, ornitologie, peří, pohled, Praha, přezimující, příroda, ptačí, pták, tmavý, trávník, volný, zobák, zvíře, živý, křídlo,
© www.foto-tapety.cz a www.foto-tapety.net 2006-2013
Všechna práva vyhrazena, šíření obsahu bez svolení autora je zakázáno.
Zavřít mapu